ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ Π.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ

Π.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.Μ                                                                              ΑΘΗΝΑ 20/11/2019

Την  Περιφέρεια Πελοποννήσου την θεωρούμε   ως  πρότυπο  του β’ βαθμού της τοπικής Αυτοδιοίκησης  

Στα πλαίσια περιοδείας   του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργοληπτών  Εμπειροτεχνών (Π.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.Μ) στην επικράτεια, προκειμένου να ενημερώσουμε τις Περιφέρειες και τους Δήμους για τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας ,αφού θεωρούνται  άμεσοι συνεργάτες μας , επισκεφτήκαμε στις 15-11-2019 την Περιφέρεια Πελοποννήσου.                          Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με  τον Περιφερειάρχη κ. Π. Νίκα, τον Αντιπ/ρχη ΠΕ Αρκαδίας  κ. Χ. Λαμπρόπουλο, το Τεχνικό Συμβούλιο και  τους Διευθυντές των   τεχνικών υπηρεσιών από  κάποιες από τις 5  Περιφερειακές Ενότητες της περιφέρειας Πελοποννήσου . Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα θετικό κλήμα συνεργασίας αρχικά  από τον κ. Περιφερειάρχη και μετέπειτα  των αρμοδίων υπηρεσιών  .

Θεώρησαν υποχρέωση τους, να μας καλοδεχτούν και να μας ακούσουν, κάτι που μας  έκανε θετική  εντύπωση , η ευγένεια που μας αντιμετώπισαν και το γεγονός ότι είχαν  ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου μας  μας εξέπληξε θετικά φυσικά.

Γενικότερα, υπάρχει πνεύμα καλής συνεργασίας , διάλογου και επίλυσης προβλημάτων κάτι που δεν το διαπιστώνουμε πολύ συχνά σε περιοδείες μας σε άλλες περιοχές της επικράτειας  αφού  υπάρχει  αδιαφορία  για τα θέματα μας , οι υπηρεσίες είναι ανημέρωτες  και  πολλές φόρες δυστυχώς    προκατειλημμένες, λειτουργούν όπως θέλουν, χωρίς προφανώς  να  τους ελέγχει κανένας . Αυτή την αντιμετώπιση  δεν την συναντάμε  μόνο σε Περιφέρειες αλλά και σε Δήμους,  ίσως γιατί κανένας τους δεν  έχει καταλάβει  ότι η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού είναι θεσμικά  όργανα  που θέλουν αγάπη , μεράκι και καλή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων και  της εξυπηρέτησης  του πολίτη .Δυστυχώς το μόνο που πράττουν και  έχουν καταλάβει είναι ασυδοσία και αδιαφορία.

Μήπως είναι η ώρα να πάρουν μαθήματα από τον κύριο Π. Νίκα  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τις υπηρεσίες του ;         

Ήταν  Παρασκευή,  ώρα 14. 30  και όλη η Ηγεσία καθώς   και οι υπάλληλοι όλων των υπηρεσιών  στα γραφεία τους .   

Τέλος  ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστούμε  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους ευχόμαστε καλή δύναμη, καλή θητεία και σύντομα θα επισκεφτούμε και τους εκεί Δήμους  ώστε να διαπιστώσουμε  το πνεύμα τους, για καλή συνεργασία Ευχαριστούμε  επίσης τον αντιπ/δρο του συνδέσμου μας κ. Θ. Κάτσιαβο και την κα Β. Μπόκολα πρώην πρόεδρο του  Π.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.Μ και μέλος του ΔΣ για την υπέροχη υποδοχή   στην περιφέρεια τους

Για το ΔΣ  ΤΟΥ Π.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.Μ                                                  .  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΛΤΑΣ